Skoči na glavno vsebino

V soboto, 29. 9. 2018, smo imeli na PŠ Sela tehniški dan – dan požarne varnosti. Najprej smo izvedli evakuacijo, se zbrali na zbirnem mestu, se prešteli, ugotovili, da smo vsi, nato smo se odpravili v gasilski dom. Poveljnik društva in gasilka Maruša sta nam prijazno in zanimivo predstavila gasilsko zaščitno obleko, pokazala gasilsko opremo, razkazala gasilski dom in vozila. Učenci so lahko preizkusili nekaj opreme, nato pa so se odpeljali še z gasilskim vozilom. Ugotovili samo, da je kar nekaj učencev članov PGD Sela, kar je zelo pohvalno. Poveljnik je mimogrede »rešil« zadrgo učenkine jakne in s tem pokazal, da so gasilci venomer pripravljeni na pomoč. Za sodelovanje se učenci in učitelji PŠ Sela iskreno zahvaljujemo!

Vtisi učencev:

Danes smo bili pri gasilcih, učili smo se evakuacije. Videli smo njihovo opremo in njihove avtomobile. Uporabljali smo pripomoček za gašenje gozdnih požarov, ki ga nosiš na hrbtu. Vozili smo se z njihovimi vozili in preizkusili njihovo opremo.

Miha, Gal in Lenart

Danes smo bili v gasilskem domu. Spoznali smo orodja gasilcev. Nekatera orodja smo tudi preizkusili. Ogledali smo si tudi gasilska prevozna sredstva. Peljali smo se z gasilskim kombijem. Najbolj nam je bilo všeč: pripomočki, špricanje vode, vožnja s kombijem in na koncu, ko je bila malica! Mmm.

Neli, Neža, Tina in Taja

Danes smo bili pri gasilcih PGD Sela. Pogledali smo gasilska vozila. Videli smo opremo v vozilih in špricali z vodno šprico. Videli smo opremo za gasilce. Zelo je bilo zabavno, ko smo se vozili z gasilskim kombijem. Nadeli smo si masko in preizkusili, kako težka je dihalna bomba. Pri gasilcih smo se imeli zelo dobro.

Maša, Amadeja, Urška, Lara in Patricija

 

(Skupno 337 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost