Skoči na glavno vsebino

thumb 001Na taboru smo veliko doživeli in se imeli zelo lepo. V prostem času smo igrali namizni tenis, med dvema ognjema, košarko, nogomet, odbojko, veliki šah, badminton …

Z učiteljicama biologije smo spoznavali živali, ki živijo v potoku. Iskali smo jih pod kamenjem in jih nekaj ujeli tudi z mrežo. Z določevalnim ključem smo jih uspeli poimenovati. Ob potoku smo merili tudi hitrost in temperaturo vode.

Komaj smo čakali torkovo plezalno dopoldne. Preden smo začeli s plezanjem, nas je učitelj seznanil z osnovnimi pravili, ki jih moramo poznati, preden se povzpnemo po plezalni steni. Nato nam je prikazal pravilni oprijem rok in pravilno držo telesa. Tudi za našo varnost je bilo dobro poskrbljeno.

Zadnji večer smo preživeli v naravi. Imeli smo večerni pohod. Ustavili smo se sredi gozda in ga začutili z vsemi petimi čuti.

Tretji dan smo spoznavali živa bitja v mlaki. Veliko smo jih ujeli v mrežo in jih zopet z določevalnim ključem poimenovali. Ob zaključku smo bili vsi presenečeni, koliko različnih vrst živali živi v mlaki. Podrobno smo se jih ogledali tudi s povečevalnim steklom.
Pred odhodom domov smo spoznali tudi lokostrelstvo. Večina od nas je lok in puščico prvič držala v roki, vendar smo vsi uspešno zadeli tarčo. Kdor je zadel sredino tarče, je dobil nagradno puščico.

Tridnevni tabor je minil hitro in zanimivo, naučili smo se veliko o naravi in nam bo večno ostal v lepem spominu.

Učenci 4. razreda in učiteljica Monika

(Skupno 32 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost