Skoči na glavno vsebino

thumb IMG 2659Maja so na šoli potekale številne dejavnosti povezane z branjem.

V torek, 12. maja 2015, so si učenci od 1. do 4. razreda, ki so uspešno zaključili bralno značko, ogledali lutkovno predstavo Zajček Srečko pri zobozdravnici.

Za bralne značkarje od 5. od 9. razreda smo na šolo povabili ilustratorja oz. avtorja stripov Ivana Mitrovskega. Učence je navdušil s stripoma Dan, ko je izginil Ljubljanski grad in Živa iz muzeja, ki skozi barvit tekst in številne ilustracije mladim na zabaven, a poučen način predstavi zgodovino. Lenart in Nejc sta ob pomoči vseh bralcev ustvarila Šmartinka.

V okviru festivala Bralnice pod slamnikom smo v sredo, 20. maja 2015, gostili pisatelja Dima Zupana. Učenci od 1. do 3. razreda so se na srečanje pripravljali ob prebiranju knjig z naslovom Jaz, Franci Grdi ter Tinček in tri zlate ribice. Dim je učence navdušil s svojim nastopom in prepričana sem, da bodo sedaj še več segali po njegovih delih.

V maju zaključujemo tudi Srečanja s knjigo, ki potekajo v sodelovanju z Matično knjižnico Kamnik. Gre za obliko bralne značke za odrasle v bralnih skupinah. Ob koncu bralne sezone smo obiskovalci Srečanj prejeli priznanje ter povabilo na Križnikov festival.

Z vsem naštetim učence in učitelje motiviramo za branje, obenem pa branje tudi promoviramo, predvsem branje v prostem času.

Olga Drolc,
šolska knjižničarka

(Skupno 45 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost