Skoči na glavno vsebino

December je vsako leto malce drugačen. Prazničen, malce bolj sproščen, dobrodelen, sodelovalen. Tudi letos je bilo pri motniških Polžkih tako. Počeli smo zelo zanimive stvari, pa da ne bo pomote, tudi učili smo se.

Ogled predstave  Razlike med dvema svetovoma

V ponedeljek, 2. 12. 2019, smo si v šolski telovadnici skupaj z Zvezdicami iz vrtca ogledali igro z naslovom Razlike med dvema svetovoma, ki so nam jo zaigrale bodoče vzgojiteljice. Bila je zanimiva in zelo poučna. Skupaj smo tudi zapeli. Nastopajoče smo nagradili z močnim aplavzom.

Obisk knjižničarke

V ponedeljek, 9. 12. 2019, nas je obiskala knjižničarka, gospa Olga Drolc, in nam predstavila dve pravljici s praznično vsebino. Učenci 1. in 2. razreda smo poslušali čudovito zgodbico o Bibi in Gustiju, ki sta sipala srečo, učenci 3. in 4. razreda pa smo poslušali Andersenovo pravljico Jelka.

Pekli smo piškote

V veselem decembru, ko se približuje čas praznikov, se iz domov vije čudovit vonj po piškotih, takšnih in drugačnih. Tudi Polžki smo poskrbeli, da je šola zadišala po praznični peki. S ponosom smo jih ponudili vsem obiskovalcem naše prireditve.

Zbirali smo hrano

Tudi letos smo motniški Polžki preko Anine zvezdice zbirali hrano za vse tiste otroke, ki nimajo vsega, tako kot mi. Bili smo zelo pridni, saj smo napolnili veliko škatlo.

Medvrstniško ustvarjanje

V decembru smo dve uri likovne umetnosti izvedli malce drugače. Združili smo se vsi štirje razredi in ustvarili krasne izdelke. Starejši učenci so vodili mlajše in izdelki so čudovito uspeli. Uporabili smo mešano tehniko, voščenke in vodene barve. Nastale so bučke, ki visijo s smrekove vejice.

Igre na snegu

Ker pa nas je december obdaril s snegom, smo vsi veseli izkoristili tudi dva dni snega. Naredili smo velike kepe in se prosto valjali po njem. Super je bilo!!!

Izdelovanje voščilnic in krasitev šole

Čez cel mesec pa smo pridno izdelovali voščilnice. Pri likovni umetnosti, ustvarjalnih uricah, v oddelku podaljšanega bivanja in pri kulturnih uricah. Naredili smo veliko voščilnic, različnih tehnik.

Že kar prvi teden v decembru pa smo si naredili praznično vzdušje s krasitvijo šole. Okrasili smo okna, postavili smreko in zraven poslušali božično glasbo, da je bilo vzdušje res praznično.

Motnik ima talent, obisk učiteljice Vide

V ponedeljek, 23. 12. 2019, smo vsi pri kulturnih uricah odhiteli v telovadnico. Potekala je prireditev Motnik ima talent. Nekateri učenci so se cel mesec v oddelku podaljšanega bivanja in seveda tudi doma pripravljali, da pokažejo svoje skrite talente. Peli so in plesali, izvajali čarovniške trike, pripovedovali vice, izvajali trike pri nogometu, igrali na harmoniko in brali pesmi, ki so jih napisali sami. Res so se izkazali. Ker pa nas je istočasno obiskala učiteljica Vida, se je prireditve udeležila tudi ona. Zaželela nam je mirne praznike in uspešno pot do konca šolskega leta.

Novoletna prireditev

V četrtek, 19. 12. 2019, smo imeli novoletno prireditev za otroke in vzgojiteljice iz vrtca (v dopoldanskem času) in starše (v popoldanskem času). Igrali smo igrico Izgubljena snežinka, se spomnili na praznike, ki prihajajo. Zaželeli smo si sreče in zdravja, predvsem pa pristnega sodelovanja. Po prireditvi smo povabili vse obiskovalce na čaj, piškote in sočno pecivo, ki smo ga cel teden pridno pekli. Pripravili smo tudi paketke s piškoti in z voščilnicami, katere so lahko starši odnesli domov. Vsem se zahvaljujemo za prostovoljne prispevke za šolski sklad.

Pravljična urica s knjižničarko Sabino

V petek, 20. 12. 2019, smo se s prvošolci in drugošolci še pred kosilom odpravili v knjižnico, kjer nam je knjižničarka Sabina pripravila prav posebno vzdušje s pravljico Najboljše božično darilo. Zopet smo jo poslušali z velikimi ušesi.

Praznični šolski kino in brezplačne kokice, ristanc, rajanje z otroki iz vrtca

Ker pa smo bili tudi malo pridni, nas je obiskal tudi Božiček. Nismo ga videli, nam pa je prinesel čudovito in zelo zanimivo darilo. V ponedeljek zjutraj smo opazili sredi hodnika trajno natisnjen ristanc, pod smreko pa je bila kuverta s kino vstopnicami in kuponom za brezplačne kokice. Darila smo se zelo razveselili. V torek smo obiskali čisto pravi šolski kino in zraven zobali kokice. Res je bilo zabavno. Potem so nas obiskali prijatelji iz vrtca in skupaj smo se poigrali, zaplesali in zapeli.

Tako smo zaključili to koledarsko leto, si zaželeli lepe želje in se v miru poslovili.

Miru pa želimo tudi vsem vam.

Učenci in učiteljice PŠ Motnik

 

(Skupno 203 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost