Skoči na glavno vsebino

Hov, hov! Kako si? Jaz sem navdušen in utrujen. Preberi in izvedel boš, zakaj.

A najprej se moram predstaviti – sem Cofi, kuža mešanček, član Kosmatih smrčkov – skupine za aktivnosti in terapijo s psi.

V četrtek, 8. 6. 2023, sem obiskal nekaj učencev v Zgornjem Tuhinju, kjer sem z veseljem poslušal branje in pomagal pri sprostitvi med pisanjem testa. Ker sem majhen, star (štejem 9 let) in že malce slabše vidim v mraku, sem nase opozoril tudi z laježem. Nihče ne more verjeti, da iz tako drobnega bitja pridejo tako glasni zvoki.

Po malici se je moj delovni dan nadaljeval v Motniku, kjer sem pokazal trike in si prislužil priboljške. Njam! Tudi tukaj sem spremljal učence na individualnih urah. Zelo so se trudili pri matematiki, medtem ko sem jaz počival pod njihovimi stoli.

Premor in sprehod v zeleni okolici šole  sta mi dobro dela. Sledila je še zadnja aktivnost, joga, kjer sem malo nagajal učiteljici. Ker pa je bila ona bolj vztrajna z nalogami, sem nato zvesto sledil usmeritvam. Učenci so mi brali in kazali joga položaje. Uau, kaj vse že znajo! No, tudi jaz znam marsikaj. Prislužil sem si celo aplavz, ko sem pokazal desetko s prednjima šapama.

Za potrpežljivost in umirjenost ter primerno glasnost sem mladim jogijem zelo hvaležen. Razumeli so tudi, ko sem se umaknil v miren kotiček, saj je takšna služba zame utrujajoča. Pripadnost sem jim izkazal s poslušnostjo pri ukazih, zahvalil pa sem se po svoje – z nalepkami in glasnim: »Hov, hov!«

Sedaj že počivam in si nabiram novih moči …

Nika Škorjanc,
mentorica

(Skupno 47 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost