Skoči na glavno vsebino

V soboto, 7. 4. 2018, smo imeli v naši šoli nastop za starše. Zaigrali smo igrico Kdo je napravil Vidku srajčico, ki se je dogajala v starih časih. Takrat, ko so otroci nosili strgane srajčice, hodili bosi, bili večkrat lačni kot siti, a so se imeli lepo. Vidka je igral četrtošolec Jakob. Ostali učenci so bili v vlogi otrok, živali, najmlajši pa so igrali na instrumente.

V uvodnem delu smo učenci staršem zaplesali venček ljudskih plesov in ob zaključku zapeli tri ljudske pesmi. Četrtošolec Kristjan pa je zaigral na harmoniko Avsenikovo skladbo Spomin. Starši so nam navdušeno zaploskali. Bili smo zelo pohvaljeni in v očeh nekaterih je bilo opaziti solze sreče. Hvala  vam za najlepše druženje. Po končanem nastopu smo staršem podarili ročno izdelana darila. Razveselili pa smo jih tudi z razstavo Bilo je nekoč, kjer smo predstavili stare predmete, ki smo jih našli doma na podstrešju in v šoli.

Družina je kraj, kjer živimo drug z drugim in drug za drugega. Ko pridejo dnevi veselja in nato dnevi trpljenja, se učimo držati skupaj. Vsak član v družini ve, da ima pomembno vlogo. Veseli smo, da nas sprejemate, saj se bomo tako naučili ljubiti, da nam dajete priznanje, saj si bomo prizadevali doseči cilje. Verjemite, v  takem domu je sreča popolna.

Vajin zgled in vsa dobrota
ter spomin na topel dom
vodil me bo vse življenje,
da izgubil se ne bom.

Zala Drolc, 3.r., motniški Polžki in učiteljice

(Skupno 351 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost