Skoči na glavno vsebino

thumb Gregor 9702Učiteljice si prizadevamo, da bi učenci dodobra spoznali svoje mesto, Kamnik, ter znamenitosti, ki jih je na našem področju veliko. Ravno zato smo se odločile, da preživimo dopoldne v muzeju Zaprice.

Tako smo se v ponedeljek, 25. 5. 2015 s posebnim avtobusom v Kamnik odpeljali drugošolci iz Motnika, Zgornjega Tuhinja, Šmartna in Sel.

Na poti do muzeja smo morali peš preko nezavarovanega železniškega prehoda, kar se je nekaterim učencem zdelo zelo zanimivo, drugim pa nevarno.

V muzeju nas je sprejela prijazna kustosinja Janja Železnikar in že v uvodnem nagovoru s svojo pozitivno energijo pritegnila prav vse učence.

Razdelili smo se v dve skupini. Ena je ostala zunaj, druga pa odšla na ogled muzeja. Na prostem so učenci spoznavali različne vrste lesa , značilnosti posameznih vrst, bolezni in še marsikaj drugega. V nadaljevanju so učenci iz papirja izdelali lutke gozdnih živali ter že med delom razmišljali o gozdni zgodbi, ki jo bodo zaigrali sošolcem.

Druga skupina je odšla na voden ogled po muzeju. Gospa Janja je na prijeten način predstavila razstavne eksponate in s primerno zahtevnostjo pričarala učencem življenje nekoč. Videli so tudi najnovejšo razstavo z naslovom Kam so šle vse fabrike. Po malici in nekaj minutah sprostilne igre sta se skupini zamenjali.

Prehitro je minil čas in morali smo se posloviti. Zahvalili smo se kustosinji Janji in prostovoljkam, ki so pomagale pri izvedbi delavnice. Učenci so s seboj odnesli izdelane lutke, gotovo pa se jim je v spomin vtisnil tudi marsikateri prizor ali eksponat iz muzeja.

Vladimira Bučevec,
vodja dejavnosti

(Skupno 23 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost