Skoči na glavno vsebino

V mesecu aprilu obeležujemo dva praznika povezana s knjigo: 2. april, mednarodni dan knjig za otroke, in 23. april, svetovni dan knjige. Oba praznika smo z različnimi dejavnostmi povezali v mesec knjige.

Ob mednarodnem dnevu knjig za otroke je vse učence od 1. do 4. razreda obiskala knjižničarka in jim predstavila Andersenova dela. Konec aprila pa smo na šoli gostili pisatelja Igorja Karlovška. Igor je mož nešteto talentov. Mladim bralcem pa je najbolj znan po delih, ki jih je napisal prav zanje. Med njimi izstopa pustolovsko-kriminalni roman Preživetje.

Naslov letošnjega tekmovanja za Cankarjevo priznanje je bilo Rime srca, ritmi sveta. Učenci 8. in 9. razreda so prebirali pesmi Vinka Möderndorferje iz pesniške zbirke Romeo in Julija iz sosednje ulice. Zbirka pesmi nakazuje vzporednice s svetovno znano Shakespearjevo tragedijo Romeo in Julija, a hkrati pesnik zgodbo postavi v mladostnikov svet današnjega trenutka. Pogled v čustveni in doživljajski svet mladih so v uvodu srečanja predstavili Maja, Jaka, Zala, Patricija, Petra, Erika, Alja, Reza in Taj ob glasbeni spremljavi Lane.

V nadaljevanju je pogovor potekal o temah, ki so zastopane v njegovih romanih: ljubezen, šport, zloraba, smrt …

Ura je bila pestra, zanimiva in srečanje z gostom se je prehitro končalo.

Ob koncu bi se rada zahvalila založbi MIŠ, ki nam je v okviru festivala Bralnice pod slamnikom omogočila obisk avtorja na šoli.

Olga Drolc,
knjižničarka

(Skupno 194 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost