Skoči na glavno vsebino

Učenci pod vodstvom mentorjev Petre Potočnik in Tomaža Smoleta so se znova izkazali na državnem tekmovanju Turizmu pomaga lastna glava in šoli pridobili novo zlato priznanje. Letošnja tema tekmovanja je bila »Moj kraj, moj chef«, s čimer so pri Turistični zvezi Slovenije osnovnošolsko mladino vključili v vseslovenski projekt Slovenija – Evropska gastronomska regija 2021.

Za tekmovanje je bilo potrebno narediti seminarsko nalogo in turistično stojnico, s katero se predstavi sama turistična naloga. Tako kot lansko leto, pa je tudi letošnje poskrbelo za precejšen izziv, saj je večino časa izdelave naloge in samih priprav na predstavitev na tržnici potekalo na daljavo zaradi epidemije.

Kljub vsemu smo uspeli izdelati zanimivo seminarsko nalogo, ki je predstavila nove kulinarične posebnosti lokalnega okolja in so pritegnile pozornost tako ocenjevalne komisije Turistične zveze Slovenije kot tudi ostalih. Nastali so štirje sladoledi, ki črpajo okuse iz gozda, smrekov, brezin, javorjev in kostanjev sladoled.

Predstavitev na tržnici je potekala preko spleta. Predstavitve so potekale od 19. do 23. aprila in je bila že 35. turistična stojnica zapored ter ena od mnogih, kjer je naša šola pobrala zlato priznanje.

Iskrene čestitke!

Petra Potočnik in Tomaž Smole,
mentorja

Priloga:
Povezava do spletnih tržnic: https://turisticna-zveza.si/novica/turizmu-pomaga-lastna-glava-spletne-trznice (naša šola se predstavlja dne 19. 4. 2021 od 21.50 min dalje)

 

(Skupno 119 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost