Skoči na glavno vsebino

Če smo česa veseli, je to igra v snegu. Obilica snega v januarju nam ni onemogočila nogometa, ki je tako še večji izziv. Zaviti v topla oblačila nismo pozabili niti na tradicionalno sankanje, izdelavo snežakov in zabavno zimsko kepanje, katerega smo se udeležili prav vsi. Pridni kot smo, smo si po igri vzeli čas za čiščenje okolice šole in spravljanje mokrega snega z igrišča. Ob močnem sneženju ali dežju pa se radi kratkočasimo z namiznimi igrami.

Prostemu času in igri sledi domača naloga, katero vsak dan vestno opravimo. Z ustvarjalnimi nalogami si začinimo čas po samostojnem delu ter obeležimo zanimive svetovne dni in praznike, kot so Prešernov dan, valentinovo in pust. Takšne dneve izkoristimo za izdelavo izdelkov, ki so namenjeni okrasitvi šole. Sedaj pa že ustvarjanje namenjamo prehodu iz zimskega v pomladni čas ter ustvarjamo cvetlice iz kartonastih pokrovov, metulje in posebne tulipane iz papirja, ki so namenjeni za sceno na prihajajoči predstavi, 25. 3. 2023. Nikakor ne zmanjka prostega ustvarjanja po idejah učencev v različnih tehnikah, na primer slikanje s temperami, odtiskovanje, kolažno ustvarjanje in drugo.

V zadnjih dneh meseca februarja nas je sneg ponovno razveselil in ponovno omogočil snežne vragolije in igre. Čas v oddelku podaljšanega bivanja je popestril s belo odejo, ki nam je omogočila likovno ustvarjanje in odtiskovanje predmetov na prostem ter igro v kotičkih na igralih.

Tamara Šterlek,
učiteljica OPB

(Skupno 82 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost