Skoči na glavno vsebino

Petek, 21. 10. 2022, je bil za učence PŠ Sela poseben dan. V času malice v jedilnici so vse učence in učitelje presenetili gasilci s sireno in vajo evakuacije. Uspešno so zapustili šolo in se zbrali na zbirnem mestu. Gasilci so iz šolskih prostorov rešili učiteljico Natašo, ki je »ostala ujeta v dimu«. Gospod poveljnik je ugotovil, da je bila evakuacija uspešno izvedena. Skupina gasilcev je učencem pri gasilnem domu predstavila vozila, pripomočke, orodja in oblačila, ki jih gasilci potrebujejo pri svojem delu. Preizkusili so brizganje curka z ročnikom, sedenje v kombiju in v kabini tovornjaka, težo dihalnega aparata, čelade in še kaj.
Polni novega znanja in zagona so se vrnili v šolske prostore, kjer so ustvarjali. Ob dvanajstih pa so jih pred šolo pričakali starši, dedki in babice ter mlajši družinski člani za spodbudo in navijanje pri teku podnebne solidarnosti. Športni duh ter tekmovalnost je pohvalila tudi gospa ravnateljica Darja Krašovec, ki je čestitala učencem za trud in vztrajnost. Učenci so namreč pretekli vsak od 1,2 km do 2 km po šolskem zemljišču in sosednjem travniku v 10 minutah. Za vsak pretečen krog je učenec prejel na roko štampiljko.
Sledila je podelitev nagrad za najhitrejše učence in starše. Vsi pa so za sodelovanje prejeli posladek. Dan dejavnosti smo zaključili s kostanjevim piknikom. Ob prijetnem klepetu, luščenju kostanja in sladkanju s kostanjem ter grozdnim sokom je čas prijetno mineval.
Šola Sela, ki stoji tu že 90 let, je bila danes polna navdušenja, vedoželjnosti, spodbud, vztrajnosti in topline, kar je domačinom lahko v ponos.
Vsem bo dan ostal v prijetnem spominu, med nami pa so se spletle še tesnejše vezi.

Hvala gasilcem PGD Sela za vsakoletno sodelovanje.
Hvala lastniku travnika za dovoljenje teka in prijaznost.
Hvala sponzorju Terme Snovik za karte.
Hvala očetu, ki je vztrajno pekel kostanj.

Alenka Juhant,
učiteljica

(Skupno 78 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost