Planinske urice

Mentorici: Eva Arh, Katja Bodlaj
Dan in ura izvajanja:

učenci od 5. do 9. razreda: sreda, predura, A-urnik

učenci od 1. do 4. razreda: sreda, predura, B-urnik

Opis interesne dejavnosti

V okplaninecviru planinskih uric oblikujemo pristen, čustven, spoštljiv in kulturen odnos do narave, pozitiven odnos do hoje in usposabljamo otroke za samostojno planinarjenje v poznejših starostnih obdobjih.

Pri planinskih uricah se trudimo slediti izobraževalnim ciljem, ciljem planinske šole in ciljem doživljajske pedagogike. Učenci prek dejavnosti pridobivajo nova znanja, izkušnje in spretnosti, ki jim omogočajo uspešnejše in varnejše izvajanje planinskih izletov.

 logo1logo2Sodelujemo v programih Planinske zveze Slovenije. V skupino Ciciban planinec so vključeni učenci od 1. do 3. razreda, v skupino Mladi planinec pa učenci od 4. do 9. razreda. Več o programih na http://mk.pzs.si/mpcp/vprasanja-in-odgovori/.

K interesni dejavnosti se lahko vključijo vsi, ki jih veseli druženje z vrstniki, doživljanje narave, izleti, pohodi, tabori, plezanje … Izleti, pohodi in druge akcije potekajo navadno ob sobotah. Učenci zadnje triade bodo svoje znanje planinstva in poznavanje gorskega sveta lahko preizkusili na tekmovanju Mladina in gore.

(Skupno 210 obiskov, današnjih obiskov 1)