Skoči na glavno vsebino

Otroški pevski zbor

Mentorica: Urška Kotnik
Dan in ura izvajanja:
Sreda, 5. uro: 2. in 3. razred

Četrtek, predura: 4. razred


Opis interesne dejavnosti

S pevskim zborom želim vplivati na splošen glasbeni razvoj učencev, zato bomo izvajala vse temeljne glasbene dejavnosti: izvajanje, poslušanje in ustvarjanje. Program pesmi, glasbenih iger in besedil bo različnih težavnostnih stopenj, glede na starost učencev. Program bo zajemal kanone, enoglasne pesmi, različne spremljave z inštrumenti, ki jih bodo izvajali učenci sami ter jih povezovali z gibanjem in plesom. Ohranjali in negovali bomo predvsem slovensko ljudsko pesem, posegali pa bomo tudi po pesemskem gradivu slovenskih in tujih avtorjev.

 

Poročilo o interesni dejavnosti

Učenci so se učili različne pesmi, v prvi vrsti smo ohranjali in negovali predvsem slovensko ljudsko pesem, posegali pa smo tudi po pesemskem gradivu slovenskih in tujih avtorjev. Pesmi smo spremljali z različnimi ritmičnimi in melodičnimi ostinatnimi spremljavami.
Zbor je skozi šolsko leto uspešno nastopal na vseh šolskih in izven šolskih prireditvah.

NASTOPI :

  • 1. 11. 2013 – Komemoracija na Prevojah
  • 12. 3. 2014 – Revija otroških in mladinskih pevskih zborov v Kamniku
  • 8. 3. 2014 – Nastop na Lazah (koncert ob dnevu žena)
  • 20. 3. 2014 – Pozdrav pomladi; prireditev za starše

V pevski zbor je bilo vključenih 26 učencev. Pevske vaje smo imeli 2x tedensko. Ob sredah za učence 2. in 3. razreda, ob četrtkih v preduri pa za učence 4. razreda, ki so pesmi spremljali tudi na Orffova glasbila.

Urška Kotnik,
mentorica

(Skupno 27 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost