Skoči na glavno vsebino

Po pouku je čas za sprostitveno dejavnost, ki je namenjena počitku, sprostitvi in obnavljanju psihofizičnih moči učencev. Včasih je igra prosta, po kotičkih, nekateri so risali, sestavljali lego kocke, se pogovarjali ali pa  izbirali aktivnosti glede na svoje interese; igrali so enko, potapljanje ladjic, ugibali besede in se igrali vislice. Najbolj atraktivna pa je bila igra metanja obročev, kjer je potekalo med učenci pravo tekmovanje.

V telovadnici pa so se radi družili pri nogometu in hokeju, skupaj petošolci s prvošolci in drugošolci. Prav prijetno jih je bilo opazovati, kako so se učili drug od drugega in kako pazljivo so mahali s palicami. Dekleta pa so sestavila razne poligone z elementi gimnastike, obvezno je bilo potrebno narediti kolo in stojo ob steni. Zgledi vlečejo in vse mlajše deklice so se naučile izvajati kolo in stojo.

V času usmerjenega prostega časa pa so učenci že v drugi polovici novembra začeli z okraševanjem šole in razredov. Vključeni so bili v organizacijo raznih aktivnosti, pri tem so se učili usklajevati mnenja z vrstniki in sprejemati različne vloge v skupini. V skupini so likovno ustvarili sliko z naslovom Ognjemet nad mestom ponoči. Vsak pa je samostojno izdelal posebno – ploskovno Snežno kroglo.

Praznični december pa si bodo najbolj zapomnili učenci in učiteljice od 1. do 4. razreda, saj jih je učiteljica Maja Brate razveselila s prazničnim darilom. Vsak je dobil glasbeno skrinjico, izdelano iz lesa. Ko jo naviješ, zasvetijo lučke in oglasi se božična pesem. Vsi so bili zelo navdušeni, nekateri so jo tudi pobarvali. Srečni in hvaležni so darilo odnesli domov. Učiteljica Maja, hvala!

Če ste kaj radovedni, pokukajte v galerijo….

Boža Drolc,
učiteljica podaljšanega bivanja

(Skupno 140 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost