Skoči na glavno vsebino

Učenca in učenke ID Joga za otroke so se štiri tedne zavzeto pripravljali na nočno urico joge, ki so jo izvedli v sklopu noči branja v dveh skupinah. Poskrbeli so za dekoracijo in se preizkusili v vlogi učitelja oz. učiteljice.

Z umirjenimi gibi smo pozdravili Luno, ki je dan prej prešla v ščip in ji pomahali v slovo, saj nam je že pošteno mešala štrene. Zavedanje lastnega telesa, gibanje po modelu in tehniko dihanja smo krepili ob meditativni glasbi.

Poslušali smo smešno pripoved o Mesecu, ki si je na vsak način želel biti oblečen. Krojač mu še danes ne more izmeriti mer za fino obleko, saj se Mesec kar naprej spreminja – enkrat poje ogromno smetane in čokolade, spet drugič hujša, a ljudem je všeč v vseh oblikah, ker je veseljak. Vrstnikom smo pokazali joga položaje: mesec, imeti rad, gibanje meseca, krojač želi izmeriti obseg …

Sledila je delavnica izdelave odeje za tega našega Meseca. Pisan klobčič volne je potoval v različne smeri in tako tkal zanimive oblike – zvezdo, krog, trikotnik. Naši spretni prsti so se še bolj trudili, ko je bilo treba napeti možgane in nitke spraviti v prvotno obliko. Le kako si lahko zapomnimo, kdo nam je volno podal v obratnem vrstnem redu? Hja, to pa delata vaja in pomoč vrstnikov!

Ob soju dišečih plamenov svetlobnih mandal smo pokazali mnoge načine dihanja, med katerimi so nam bili še posebej pri srcu cvetlično dihanje, neskončno dihanje in mavrično dihanje.
Konec urice je pospremila barvna zvezdna spremljava, ki je kakšnega otroka že skoraj pospremila v deželo spanja. Bilo je lepo!

Video: https://www.youtube.com/watch?v=0lJ_00pHc_I

(Skupno 68 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost