Skoči na glavno vsebino

Matematična delavnica 8

Kaj je matematična delavnica 8?

Matematična delavnica je izbirni predmet, ki sestoji iz treh enoletnih izbirnih predmetov (Matematična delavnica 7, Matematična delavnica 8, Matematična delavnica 9), ki se zaporedoma navezujejo na vsebine pouka matematike sedmega, osmega oz. devetega razreda devetletke.

Kdaj in koliko se bomo srečevali?

Predmet je enoleten in traja v 7. in 8. razredu 35 ur letno, v 9. razredu pa 32 ur letno.
Učenec načeloma obiskuje delavnico, ki se navezuje na razred, možne pa so izjeme.

Potrebovali bomo…

…  zvezek, geometrijsko orodje.

Naše delo

V okviru izbirnega predmeta Matematična delavnica 8 bomo podrobneje spoznali naslednje teme: zgodovina matematike, drugačna geometrija, miselne igre in zanimivi miselni postopki, geometrija s prepogibanjem papirja. Učenci bodo ves čas aktivno sodelovali. S  skupinskim in individualnim delom bodo sami odkrivali zakonitosti. S tem se bodo naučili sodelovalnih spretnosti.

Kaj pa ocene?

Učenec prejme najmanj po eno oceno iz vsakega obravnavanega sklopa. Glavna ocena temelji na izdelku, ki ga je učenec/učenka pripravil v okviru sklopa (projekt, plakat, rešene naloge, izdelek …). Dodatne ocene se lahko nanašajo na sprotno delo, pri čemer upoštevamo tako sodelovanje kot tudi uspešnost učenca. Pri ocenjevanju torej niso pomembni le dosežki, temveč tudi prizadevnost posameznega udeleženca ter njegov napredek v smislu splošnih ciljev predmeta.

Zakaj te vabimo k našemu predmetu?

Smisel izbirnega predmeta ni pretirano posredovanje novih snovi, temveč samostojno odkrivanje zakonitosti in znamenitosti zgoraj omenjenih področij. Če ti je všeč, da sam odkrivaš pravila, da  delaš v skupinah, da se na zabaven način učiš in nadgrajuješ svoje znanje matematike, potem se nam pridruži. Ne ustraši se, nismo preveč zahtevni zate, saj bo vsak odkrival po svojih zmožnostih.

(Skupno 102 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost