Skoči na glavno vsebino
Mentor: Nika Škorjanc
Dan in ura izvajanja:
četrtek, 13.10 – 13.55

 

Opis interesne dejavnosti

Joga je starodavna znanost, ki pomaga oblikovati zdravje in dobro počutje s tem, da gradi zavedanje, moč in fleksibilnost tako duha kot telesa.

Ure joge za otroke so sestavljene iz spontanih in strukturiranih dejavnosti, ki vključujejo pesmi, petje, zgodbe, igre, joga položaje in sproščanje, kar dovoljuje posamezniku učenje na multisenzorni način. Otroke spodbujamo, da spoštujejo svoje telo, so nanj pozorni in se sami prepričajo, v katerih joga položajih se dobro počutijo. Ura je strukturirana tako, da udeleženci odpotujejo na magična potovanja okrog sveta, spoznajo številne kulture in običaje, mnogi joga položaji so v obliki živali in predmetov, srečali se bodo z elementi akro-joge (akrobatske joge), ure bodo občasno vključevale elemente učne snovi (umetnostna besedila, matematične spretnosti …).

Joga vragolije na snegu

Joga vragolije na snegu

Zima, zima bela, vrh Motnika sedela, pa tako je pela, da je skupaj z jogiji vesela. Ker jogiji so gozd obiskali, med igrami se razigrali, na koncu pa tako smejali, da so skoraj brez sape ostali. Najprej so balinčke skrili, pri iskanju se res potrudili, kot detektivi...

(Skupno 175 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost